Vet du att du har smittats av coronavirus?

coronavirus behöver inte nödvändigtvis ge några symtom. coronavirus har blivit ett nytt ord som alla känner till. Barn som smittas av coronavirus kan smitta vuxna.

Ny forskning har visat att djur kan smittan människan. Det är enklare än du tror. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

handtvätt

Så kan smittan föras vidare. Du har förvandlats till en smittbärare. Corona är inte samma sak som influensa.

Man vet hur man ska hantera en säsongsinfluensa. Inkubationstiden för cononavirus är längre. Den som har en bakteriedödande spray går inte säker för det.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Fler symtom blir kända varje dag. Det är relativt vanligt med feber och hosta. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Andra symtom påminner om vanliga influensa symtom. Man kan få ont i lederna. Ibland kan man även få svårt att andas. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Man får inte vänta för länge.

Vi tycks reagera olika på cononavirus

Du och din granne kanske reagerar helt olika på coronavirus. I USA har man noterat att folk tappar luktsinnet då de blir smittade av viruset. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Reaktionerna kan skilja sig även inom samma familj. Symtombilden skiljer sig från olika personer.

Behöver du testa dig?

Har du flera symtom så kanske du måste testa dig. Det kan vara bra att testa sig om man har cononavirus. Vårdpersonalen talar om för dig vad du behöver göra.

Kanske jobbar du ändå hemifrån och då kanske du inte behöver testa dig. Håll avståndet när du går ut. Efter ett tag är du frisk igen och då kan du leva som vanligt.

Vatten och vila är det som rekommenderas. Många åter C-vitamin för att hjälpa immunförsvaret. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Kolloidalt silver har blivit populärt i USA. klorhexidin Preparatet finns även i Sverige.

Kolloidalt silver i torkad form är ofarligt. Medlet dödar alla virus. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.