Tillsammans med glycerin bevarar du miljön och har möjlighet mixa ditt eget snus

Visste du att glycerin är en betydelsefull ingrediens i snus? För det gäller icke endast smak och arom. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

glycerin

Vad är egentligen glycerin samt vad är glycerol?

Du kanske har märkt att man använder orden glycerin och glycerol om samma sak. Men är detta verkligen samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Det har skett ett namnbyte, glycerin heter numera Glycerol.

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. För att få ett fylligt vin tillsätter man glycerol.

Glycerol avdunstar inte på grund av dess fuktbevarande egenskaper. Detta används bland annat i vattenlås för att förhinda vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. I många oljor och fetter används den som en tillsats.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. Den glycerol som är producerad för gummibearbetning är exempelvis direkt skadlig att förtära.

Det är säkert att fixa snus med glycerinet då man beslutar sig för rätt

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Ett förmodligen inte så välkänt område är munvatten där de bakteriehämmande egenskaperna kommer till nytta. Som vi sett tidigare ger glycerin i snuset en bra fuktbalans och längre hållbarhet.
Förutom att man ska välja ett glycerinpreparat som är till för internt bruk så är det också viktigt att man använder rätt mängder. Läs olika recept för att hitta den rätta balansen. Här ska man inte chansa. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

Allting finnes att skaffa billigast och enklast på nätet i dagsläget, så också glycerol.

glycerin eller Glycerol hittar du online på Tradera eller Prisad. Vill Du få reda på mer Klicka På denna länk. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. På allt fraktfritt i förpackningar upp till 1350 kg (1000 liters IBC pallcontainer).

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Planera alltid så du inte köper för liten mängd. Det här är en produkt som man får god användning av inte bara då man vill tillverka snus hemma. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Snus och Slime vilken kombination!