Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Det nya viruset orsakar rädsla.

Flera viktiga samhällsfunktioner slås ut av cononavirus. Ett influensavirus smittar bara under ett par dagar, men ett coronavirus kan smitta under en mycket längre tidsperiod. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Symtomen för cononavirus

Alla uppvisar inte samma symtombild. Symtomen är många fler än bara feber. Du kan få hosta och andningsbesvär av cononavirus.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Vi måste göra vad vi kan för att undvika smitta

Du kan äta lite C-vitamin. Det räcker med 1 – 2 gram om dagen. Öka dosen om du får sjukdomssymtom.

Många i USA använder kolloidalt silver. Blir man smittad ökar dom till 15 ml per timme. Flera butiker i Sverige säljer fortfarande Kolloidalt Silver. Låt sprayen lufttorka sedan är den ofarlig att äta. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Anders Tegnell råder oss att hosta i armvecket. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Maskerna kanske inte hjälper mot viruset. En pandemi som Corona sprids även genom vanliga ansiktsmasker.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Apoteken fick slut på handsprit. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Spriten hjälper inte mot det nya viruset.

Välj andra metoder med bättre effekt istället. Dessutom vill du ha något som är skonsamt mot din hud. Handsprit kan göra din hud torr. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Smittstopp är mild mot huden samtidigt som den dödar bakterier.

Ofta glömmer vi bort hur kraftfull en vanlig handtvätt kan vara. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Gör samma rutin för barnen.

Ytdesinfektion är också något du måste tänka på

Håll rent från bakterier och virus. Många vet säkert att handtag är fulla av bakterier.

Använd en antibakteriell spray som du kan döda bakterier och virus med på alla ytor. Man ska inte underskatta det. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Vi måste hålla oss lugna

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.