Hur kan vi skydda oss mot coronavirus på jobbet?

Om du fortfarande måste gå till jobbet är du kanske orolig för att du kommer att smittas av coronavirus där. Så får du ett bra skydd mot coronavirus. Välj de metoder som fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

influensa

Myten har levt kvar i många år. Alkospriten tog slut överallt. Det fanns dock ingen anledning till panik för det har fortsatt varit enkelt att köpa mycket bättre produkter för handtvätt och desinfektion.

Om du vill vara skyddad mot coronavirus så måste du tvätta händerna. Sprit behövs inte. Alkosprit är ingen match för influensavirus.

Handspriten kan skada dig. Den dödar bakterierna men löser upp fettet i huden. Virusen överlever spriten.

Du kan få torra händerna. Det naturliga fetter på händerna försvinner. Går det långt kan du få svara problem med dina händer på sikt. Är det dessutom en alkogel så lägger den på ett lager kemiskt ämne på huden varje gång.

Handdesinfektion är bäst vattenbaserad och katjonisk, dessa dödar alla virus på huden och är milda.

Köp inte mer handsprit, det behövs inte. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp är en bra tvåltyp som dödar bakterier.

Köp en bakteriedödande tvål till jobbet

Arbeta in rutiner för handtvätt. Det spelar ju ingen roll om du är noga när alla andra slarvar. Nu måste vi ta sjukdomen på allvar.

En bakteriedödande tvål är ett bra komplement till handtvätt. desinfektera Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Så enkelt är det att använda antibakteriell spray för ytdesinfektion

Desinficera rätt för att få ett gott skydd mot coronavirus. Du måste vara uppmärksam och försiktig. Kanske har du arbetskamrater som inte bryr sig så mycket.

Med en bra antibakteriell spray kan du ta hand om handtag, datormus, bord och andra ytor som du och andra på arbetsplatsen kommer i kontakt med. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. Den bakteriedödande sprayen är enkelt att ta med.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Då är du skyddad. Ofta har det en bra effekt mot coronavirus.