En aning absint till bjudningen uppskattas

Absint är en oerhört välkänd dryck och har även förbjudits I vissa länder. I Sverige har man jämt kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit mer eller mindre populär under tidernas gång och det är icke alla som tycker om den rätt så beska smaken.

Absinthe

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som anser att konstnärer som Van Gogh kanske blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså skaffa malört, tujon och frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt redskap

Tänk på att du behöver rätt redskap för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Om det icke blir en aning sött så är det komplicerat att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men det här blir en aning överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du inte vill missa då det är den som antas ge effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men icke i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste fatta då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det totalt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middagsmål så kan det bli besvär.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan icke säga att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara försiktig när man dricker absint.