Bortsett från att eteriska oljor alltid luktar gott gör de stor nytta i förkylningstider

Dofter påverkar oss enormt och egentligen så kan man tycka att det är konstigt att inte mer fokus ligger på just dofter och lukter då det handlar om hälsa. En bra kombination får man av eteriska oljor eftersom de inte bara doftar gott utan desinficerar luften också. Du kanske kan lista från vilken växt de olika esoteriska oljor utvinns från.

eteriska

Man finner de eteriska oljorna i fack som finns i blommor, löv, frön och även i rötter. Oljornas dofter används som de är eller i fallet med aromterapi för att ge ökat välbefinnande och hälsa. Det går att använda oljorna i matlagning som doft och smaktillsatser men vanligare att de används till godis.

Snuvig eller förkyld då kan eteriska oljor vara en räddare i nöden.

När din näsa är täppt önskar du att du haft lite väldoftande oljor till hands. Om du använder eteriska oljor för att förbättra ett rums luft kan tipset att använda levande ljus vara bra. Det är en mängd faktorer som påverkar hur vi uppfattar en speciell doftolja som humör, väderlek, årstid och våra egna referenser.

Om man har fått en eländig förkylning kan kanske doften av pepparkakor från en eterisk olja kännas som något hemtrevligt och lugnande.

Eukalyptus olja är inte bara bra att ha till hands att sniffa på i förkylningstider också utmärkt att använda tillsammans med levande ljus. Om du häller några droppar eteriska oljor i vattnet du brukar spraya dina blommor och krukväxter med och puffa detta vatten för att få ett väldoftande hem. Andra dofter som kan vara bra vid en förkylning är pepparmint, mint och citron.

Det är lätt att göra aromterapi själv med eteriska oljor.

Bli ett proffs hur du kan använda eteriska oljor för att ge andra och dig själv en välbehövlig och skön aromterapi. Vill du ge eller ha en äkta ekolisk behandling är det enda du behöver en bra olja som bas och den eteriska olja du föredrar. Klicka på denna länk för mer info. Prova att massera med doftoljan för att minska muskelsmärtor och även huvudvärk.

Det kan vara en bra idé att lära sig vilka olika egenskaper eteriska oljor besitter före du startar din aromterapi. Ett gott råd är att ladda upp hemma med viktiga dofter som lavendel, rosmarin, jasmin och pepparmint som man nästan alltid har ett behov av. Naturligtvis kan du blanda olika dofter, men ta det lite försiktigt i början.

Två oljor som är mycket populära till massage eller att ha i badvattnet är pepparmyntsolja och jasmin. Tänk bara på att inte använda oljan outspädd på huden då detta kan vara att ta en risk. Dosera rätt så den etersiska oljan är ofarlig.

Handla doftolja på rätt sätt för bästa resultat

Är man inte helt säker kan det vara en bra idé att provsniffa en doft. Lavendel, rosmarin och jasmin, deras eteriska oljorS dofter är så kända att de inte behöver provdoftas. Att söka leverantörer på Internet kan ge de billigaste priserna.