Är handdesinfektion bra?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Att du vill hålla dina händer rena när du vet att det finns något som heter coronavirus är inte konstigt. Verkar handdesinfektion mot det nya viruset?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Viruset sprider sig snabbt. Hela samhället kan krascha. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

cononavirus

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Vissa bakterier överlever en spritning. Vinterkräksjukan överlever handspriten utan problem.

handhygien

De virussorterna smittar fortfarande. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Forte eller Smittstopp är verksamma produkter mot smitta.

Tvål biter bättre än handsprit mot virus. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Lär dig hur du kan desinficera både händer och andra ytor

En nyckel till god desinfektion med handtvätt med handtvål är att förstå hur den ska användas på rätt sätt. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. 20 sekunder minst innan du sköljer av händerna.

Använd alltid en antiseptisk tvål. Gör det hela tiden. Man vet inte vem som smittar.

Brukar du använda ytdesinfektion hemma

Tvätta händerna noga varje dag. desinfektionmedel Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Tillbaka på ruta ett alltså.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Den kan du använda överallt.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Objekten blir fira från virus. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.