Använd tablettslagning för att få rätt fuktighetsgrad på tabletterna

Det finns en hel del att tänka på då man ska genomföra tablettslagning och tillverka tabletter för hälsokost- eller medicinindustrin. Tabletterna får inte bli fuktiga då förstörs processen.

Genom hela tillverkningsprocessen och tablettpressning så måste tabletterna skyddas från alla möjliga typer av hot. Det handlar helt enkelt om kvaliteten på tablettslagningEN.

tablettmaskin

För att skydda tabletten mot fukt måste du svepa in den i ett hölje. Om du inte ser upp så kan det vara så att du får tabletter med dålig dragering. Du måste dessutom paketera dem rätt så att de skyddas mot yttre faktorer.

Mikrokristallinisk cellulosa används för att ge tabletterna dess klibbiga struktur. För att få rätt dosering för man oftast testa sig fram.

Om man vill ha ett släppmedel som skyddar bra kan man använda magnesiumstearat 0,5-1 %. Både klibbmedel och släppmedel finns på allt-fraktfritt.se

Så går tablettslagning till

Det finns flera sätt att säkra tabletter på. Med olika steg så kan man se till att tabletterna inte förstörs av vanlig hantering. Det finns en hel del research inom lagring av mat och medicinprodukter. Då vet man vilka material som ger bäst resultat för tablettpressning.

Innehållet i tabletter får också betydelse för hållbarhet

Genom att använda sig av rätt innehåll håller tabletterna längre. Det är bra att använda ingredienser som tränger bort fukt. Då håller de längre.

Om man vill så kan man använda höljen också. tablett
Hur ser du på medicinska produkter som manglats? Den kan ju ha krossats totalt i förpackningen och då är frågan hur du ska inta den på ett säkert sätt.

Du måste tänka på alla faktorer innan tablettslagning kan börja. Det är viktigt att ingredienserna inte interfererar med varandra. Tabletten måste vara säker.

Används vatten i medicinska tabletter

Tabletter för medicin innehåller ofta vatten. Det finns fria och mobila former av vatten som reagerar med andra material på olika sätt. Det finns de som inte reagerar.

Vi kan ta majsstärkelse som ett exempel. Majsstärkelse innehåller ofta över 10 % fukt. Det är faktiskt så att dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa får en större reaktion.

Du måste tänka på ingredienserna

Ytan på tabletten fungerar som ett skydd. Höljet ser också till att den fukt som finns i tabletten inte försvinner. En torr tablett är mycket svårare att handskas med.

Pulverblandningen vid tablettpressning får inte vara för mjuk. Man provar sig fram. Man kan också köpa tillsatser som används för att stansa kapslar.