Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Så vet du att det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Du kan även känna dig illamående.

alcogel

Influensan dyker upp varje år. Alla symtom vid smitta ser inte likadana ut. Våren 2020 drabbades många av coronavirus som också ger influensaliknande symtom. Då blev det högst aktuellt att börja se på effektiva virusskydd.

Du kan vidta åtgärder för att slippa smitta

Prova gärna att äta lite C-vitamin. Det finns även som pulver. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Känner du influensa symtom så kan du ha smittats av coronaviruset. Just nu är regionerna överbelastade och då är det inte så kul att få intensivvård.

Skydda dig innan du får influensa symtom och drabbas av smitta. Vi tipsar dig om hur du ska göra! Det är lätt. Bry dig inte om att köa för handsprit. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Då är det bättre med handtvätt

Med en antibakteriell handtvål kommer du långt. Spriten kan inte mäta sig med en handtvätt. Du blir ju besviken om handspriten skulle visa sig inte fungera alls.

Vi tar ofta tvålen för given och tror att andra medel är bättre. Bruka mycket tvål och ofta. Glöm inte att spola av händerna efteråt. Viruset har ingen chans.

Varför känns det som att handsprit är mycket bättre mot influensa?

Det är svårt att förstå att tvålen kan vara bättre. Gå inte på det. Det du vill få är virusdödande effekt. Vi får inte glömma det luftburna viruset. Rena händer är bra men inte allt.

Alkogel har ingen effekt på flera virussorter. desinfektionmedel Om du börjar förlita dig på att handspriten kommer att hindra influensa symtom från att någonsin dyka upp lurar du dig själv. Det enda du behöver är tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Skydda dig mot smitta med effektiv desinfektion

Undvik andra människor med influensa symtom. Det är vad vi har att förhålla oss till. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Det här kan vara lika viktigt som en antibakteriell handtvål! Sprayen kommer åt överallt.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Ha alltid lagret påfyllt.