Med riktigt bra antibakteriell handtvål får du effektiv handtvätt

Det har knappast undgått någon att det är viktigt att tvätta händerna. Har du handtvål hemma? Med en bra rutin för handtvätt är mycket vunnet.

Handsprit står fortfarande högt i kurs hos många, men det räcker inte.

Coronaviruset har fått folk att köpa handsprit som aldrig förr. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Nu undrar allt fler om handspriten faktiskt biter på viruset.

Oftast hjälper inte ens handsprit mot en förkylning. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Vi har känt till det länge.

Håll dig skyddad med handtvål

virusskydd

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. Bakteriedödande tvål är skonsam mot huden men aggressiv mot virus. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Kommer du ihåg rutinerna för handtvätt? Tvålens kvalitet är av avgörande betydelse. Skölj sedan händerna.

Viktigast är att tvätta händerna ofta. Använd handtvål varje gång som du tvättar händerna. Använd den också när du kommer hem. Tänk på att även ha tvål i köket. Då glömmer du inte så lätt.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. basala hygienrutiner Snöa inte in på bara handtvål.

Många väljer även att använda bakteriedödande medel på ytor som de ofta använder. Det här är minst lika viktigt som bra handdesinfektionsmedel. En bakteriedödande spray ger god ytdesinfektion.

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Tänk på att du kan bli sjuk om du umgås med andra som är sjuk. Du ska aldrig underskatta en bra handtvål vid handtvätt.

Alla måste tvätta händerna för att det ska fungera

Om vi har en handtvål hemma som inte används så faller hela rutinen för handtvätt. Fyll på ditt lager där hemma så att det inte tar slut. Se även över lagret på jobbet.