Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Du vet inte om du kan smitta andra. Det är ett gott skäl till att vara extra noggrann med handdesinfektion. Användandet av handdesinfektionsmedel kan skydda andra.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Spriten tar inte alla virus. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. En bakteriedödande tvål är viktig. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

dax

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. desinfektionmedel Det är inget problem att det är slut. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Om du har känslig hy så kan du använda en vattenbaserad handdesinfektion.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Du kan få torra händer. Särskilt när du vill desinficera dina händer flera gånger om dagen. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Brukar du använda ytdesinfektion?

Köp en antibakteriell spray så kan du använda den för att få rena ytor. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Försök att öppna dörren med ärmen istället. Du kan ha på dig handskar också.

Inomhus kan du använda sprayen som ett komplement. Det ökar ditt virusskydd hemma. Se till att du har en flaska med antibakteriell spray på smarta ställen där den kommer till användning.

Det kan till exempel vara bra att ha bakteriedödande spray för ytdesinfektion i köket på diskbänken. Sprayen kan neutralisera viruset.