Hjälper handsprit mot en pandemi?

Det är svårt att veta vilka virus som cirkulerar i samhället. Höljet som utgör Coronaviruset har aldrig setts förut. Virustyper av den sorten är lättare att utrota. Handsprit är dock inte den bästa skyddsmetoden i detta fall.

ytdesinfektion

Många drabbas av panik vid pandemi utbrott. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Tvål eller handsprit, vilket kommer att fungera bäst?

Att handsprit dödar allt är fortfarande en populär uppfattning, men medlet är verkningslöst vid en pandemi. Svaret är enklare än du tror. Om vi ser på tvål så är det så att tvålen angriper virusets hölje. Tvålen löser ju fett och därmed kan det räcka med att tvåla in händerna för att begränsa smitta denna väg.

De flesta ur vårdpersonalen rekommenderar ju handtvätt före handsprit. Handspriten kan bryta ner proteinstrukturerna som finns i coronavirus och det gör att det inte längre är verksamt. Du ska dock veta att det finns ännu bättre metoder.

Du får inte bättre effekt med handsprit. Det finns andra desinfektionsprodukter att använda sig av.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar bra

Det som många missar är att handsprit inte alltid fungerar som tänkt. Dels är det så att du måste gnugga ordentligt. Om du inte gör det finns risken för att handspriten inte alls blir antibakteriell som förväntat.

En antibakteriell tvål kan ha en mycket bättre effekt. Välj rätt desinfektion för att få ett bra virusskydd

Det är inte säkert att desinfektion med handsprit fungerar om du är förkyld. Du ska inte tro att all ytdesinfektion fungerar på samma sätt. Vid en pandemi som den coronaviruset har orsakat är det viktigare än någonsin att vara medveten om vad som fungerar som virusskydd.

Se desinfektion som din räddare i nöden

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Det ger dig ett bra virusskydd.

Desinfektionsmedel

Det kan förvåna hur många som tänker att de inte behöver handtvätt efter att ha kissat. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Desinficera mer än dina händer för ett fullgott virusskydd

När coronaviruset nådde Sverige trodde många att det var som att få en influensa. Italien förstod dock ganska snabbt att det var frågan om någonting mycket värre än en influensa.

Det är alltid viktigt med god hygien men det är extra viktigt vid svåra pandemier. Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du använda den på alla ytor där du tycker att det behövs. Då får du ett komplett virusskydd.

Se till att du bara använder dig av säkra och beprövade produkter

Kanske tänker du att det är bäst att köpa handsprit på apoteket för det vet du ju kommer att fungera. dax handdesinfektion Men det här är inte helt sant. Det är inte alltid säkert att använda handsprit mot virus. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Det är viktigt att välja rätt skydd. Desinfektionssprit som bränner hål i huden är inte att rekommendera. Särskilt inte om du ska applicera ofta.

Nästa gång du ska välja produkter kan du köpa vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Den kan du använda för dina händer.

Kolloidalt silver är ätbart när det har torkat helt. Spraya på produkten och undvik att ha dem i karantän.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Vi vet ju av vana att man måste gnida in med tvål och då blir den mycket effektivare att använda. Dessutom kan du välja antibakteriell spray som är utan alkohol och som ger mycket bättre effekt.

När ska man använda handdesinfektion?

Om de redan har fått sjukdomssymtom så är det försent. Om du redan nu tvättar händer noggrant så behöver du inte använda handsprit.

Det finns alkoholfria varianter som är mycket bättre än handsprit. Alla pandemi är olika men om du använder tvål och vatten tillsammans med en bakteriedödande spray så har ett gott skydd.

Var skonsam mot dina händer

Tänk på att bakteriedödande spray med alkohol kan ha en slitande effekt på händerna som blir mycket obehaglig. De som använder handsprit får ofta sår på händerna. Det kan göra väldigt ont.

Öppna sår är virusets bästa vän. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Då kan Smittstopp, Forte och Pandemstop vara bättre alternativ. Det torkar inte ut huden.