Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Detta är ett helt nytt virus. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Det är dock ingen ursäkt till att inte desinficera.

Var noga när du desinficera

Du kanske tror att handspriten är den bästa metoden att desinficera på? Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Det är inte klarlagt om sprit fungerar mot virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Man brukar rekommendera att tvätta händerna noga och i minst 20 sekunder.

Om du är extra utsatt för virus kan du prova att använda en antibakteriell handtvål. Tvätta händerna ofta. Viruset sprids ute, tvätta därför händerna när du kommer in. Inte bara om du eller andra har influensa symtom. Använd tvål när du kommer hem och ska tvätta händerna. Då är händerna rena.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

Runt omkring oss finns bakterier. Även om du inte är sjuk i influensa så kan du smitta med andra sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Vi måste göra vad vi kan för att försöka att minska spridningen. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Rapporter visar att handspriten inte har någon vidare effekt mot virus. Prova även att använda en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion för att få ett gott skydd.

Se alltid till att ha bra bakteriedödande spray hemma. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

basala

Vad är ytdesinfektion?

En bra ytdesinfektion är guld värd i ditt hem. Coronaviruset smittar väldigt lätt. Om dina händer är rena så minskar du avsevärt risken att föra smittan vidare.