Du vet väl att coronaviruset är en pandemi?

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Coronaviruset är en typ av pandemi som kan visa sig vara väldigt dödlig. Coronavirus finns överallt. Du kan dock vidta flera åtgärder.

Först av allt, förbättra ditt immunförsvar med 1 gram (eller 2) C-vitamin per dag. Ester-C ger bäst resultat. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

En pandemi kräver extra god handhygien

Bakterier och virus smittar via händer. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Om du har coronavirus på händerna som du sedan för till ansiktet så kan det vara kört.

Smittstopp

Tvålkvaliteten är extra viktig under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Det är ingen ide att du köper handsprit!

Handspriten dödar inte alla virus. Om du använder handsprit så löses hudens fett upp.
Efter spritningen har man tappat sitt naturliga skydd och virus har fullt tillträde. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Många som använder handsprit får sår och torra händer. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Med bakteriedödande handtvätt kommer du mycket långt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Prova gärna att använda en antiseptisk tvål.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Begränsa din kontakt med andra

Vi måste vara extra försiktiga nu när det råder en pandemi. Det är dock nödvändigt för att minska smittospridningen.

Då kan pandemiN försvinna mycket fortare. Desinfektion info Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Man kan inte se på förhand vem som smittar med coronavirus. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Det är viktigt att du desinficera ytor

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. Om du köper en bakteriedödande spray så kan du använda den på dina dörrhandtag. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Se till att det som du beställer hem inte för någon smitta med sig. Coronaviruset överlever länge på plastade ytor. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Då är du väl förberedd för en pandemi. Om du handlar ofta så kan du ha oturen att möta någon som har coronavirus. Försök att handla mindre ofta. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Sydda dig så mycket som möjligt. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Oftast får du ett bättre resultat på det viset än om du använder vanlig handsprit.